Американски невролози проучиха 15 000 ученици и откриха, че ранното ставане

...
Американски невролози проучиха 15 000 ученици и откриха, че ранното ставане
Коментари Харесай

Ранното ставане за училище вреди на децата

Американски невролози изследваха 15 000 възпитаници и откриха, че ранното ставане при децата и младежите въздейства отрицателно както върху здравето им, по този начин и върху триумфа им в учебно заведение. Според експертите учебните часове не би трябвало да стартират преди 9 часа сутринта.

От Американската академия по медицина на съня стигат до извода, че здравето на децата, които не спят задоволително може съществено да се разклати. Последствия има най-много върху имунната система, концентрацията и паметта. Потвърждават го и учителите.

Агресията сред подрастващите постоянно се дължи точно на дефицит на сън, безапелационни са психолозите. „ Много постоянно децата стават раздразнителни, невисок толеранс на толерантност към всевъзможни шумове и дразнители. Много постоянно сме очевидци на викове, крясъци, обиди в връзките сред децата ”, сподели психологът Александра Петрова пред NOVA.

Засега обаче изместване на началото на образователния ден за 9 часа не е допустимо, безапелационни са от просветното министерство. За да се случи това, учебните заведения би трябвало да преминат в едносменен режим. Срокът за въвеждането е друг за обособените общини и може да отнеме до 10 години. В момента в две смени към момента учат учениците от 335 учебни заведения в страната.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР